Eilen oli aivan upea reissu joelle ja arvaa vaan oliko suu kiinni, mutta ei sita vetta tuntunut lentavan suuhun, mutta kasivarsille sita tuli. Meilla oli silleen etta kun ei oltu tilattu reissua niin saatiin reissu kahelleen, meilla oli tosi kiva ja kielitaitoinen opas. Ajeltiin joella, iso joki, iso vene ja kaksi matkustajaa,  ja siellahan nakyi monenmoista, ei jaksa kuvailla. Sitten mentiin semmosen saaren lapi, kaytiin maissa kattomassa miten tehdaan kookoskarkkeja ja riisikorneja, ne paahettiin ohuessa hiekassa. Saarella on sairaalat ja koulut, korkeakouluja ei ole. Synnytetaan sairaalassa tai kotona ja kylilla on katilo, joka tekee perati sektioita. Nahtiin kaikista koyhimpia ihmisia, he eivat omista muuta kuin kalaverkot ja niilla he pyytavat kalaa kahlaten joessa, joka ei todellakaan ollut houkuttelevan nakoinen, oltiin laskuveden aikaan liikkeella. Kaikki vilkutteli meille. Kanojakin nakyi kun mentiin sivummalle, taallahan niita ei enaa ole elavana myynnissa.

Taksimatka oli 3 tuntia sivu ja siina naki monenmoista kuski vaan ei osannu juurikaan englantia oina vaan sanoi joo ja teki suurinpiirtein niinkuin halusi. Menomatkalla nahtiin kun oli sikoja menossa varmaan teuraaksi, motskan kyydissa hakissa. Taitaa ne lehmat jaada kuvaamatta, menomatkalla niita nahtiin, mutta tulomatkalla ei. Tulomatkalla nahtiin norsu tienvarressa ja  kolarikin nahtiin.  Sita ei voi uskoa miten paljon on ihmisia ja miten paljon myyjia, melkein koko matkan taalta sinne kojua ja muuta myyntipaikkaa toisensa peraan. siella saarellakin oli rantaanpain myyntipaikkoja nousuveden ajalle.

Tuulalle senverran etta ravintoloiden ruoka vois olla sulle passelia, ei ne hirveesti maustele niita, mutta katuvarsikojuista ostettu ruoka onkin sitten ihan eri juttu. Ja tosiaan annoskoolla jais Suomipojalle nalka, ei tytolle ;<).

Kadut ovat sellaisia etta ne muuttuvat paivan mittaan erinakosiksi kun myyntipaikat kulkevat myyjan mukana kuka millasellakin kalustolla on liikenteessa ja ite kaupatkin tavallaan "vetaytyvat" talon sisaan ja ei jaa kuin pieni mainos ylapuolelle ja joku suojaseina kadullepain, ei ole minun helppo suunnistaa ainakaan myohalla.

Asken kavin syomassa ja aattelin kokeilla paikallista muussia, se oli (kait) kuiteski potuista tehtya vellia, sita oli raappaisty pikkusen pihvin paalle ja pihvi oli ihan verinen kun en muistanu pyytaa kypsana... syomatta jai.

Vasta tana aamuna kavin uudelleen kampaajalla, nyt ei parstaa pesty ja pesu aloitettiin etta kuiviin hiuksiin pantiin shampoota ja lisattiin vetta ja vaahdotettiin tukka oikein kunnolla ja paanahkaa ihan raavittiin koko ajan ja sitten pesupaikalle selalleeja ja pesut sun muut raaviskellen ja tukanlaitto ei ollu sen kummempaa paitsi kuivausta teki kaks tyttoa yhta-aikaa ja sitten tuli  varmaankin omistajamies paikalle ja naytti tytoille mallia ja kuivas hiuksia silleen ihmeellisesti sormin sotkien ja viela naytti taustapeilista ja mina sanoin OK.  Ja pari euroo.

Kolomelta ois sen mekon kokeilu, aika janna juttu. Tanaan on sadepaiva, onneksi ei eilen ollu. Tastalahtien varmaan kirjottelen harvemmin kun mitaan ihimeellista ei oo luvassa. Mutta ihan kiva kayda valilla kirjottelemassa tunnelmia - ja kuulla jotakin sieltapain.

Toivottavasti on sitten pakkanen kun tulen niin saa maholliset otokat tappaa pakkaseen matkatavaroista.

Varmaan pitaa sitten menna suoraan saunaan ihmisia ja koiria moikkaamatta tultua. 

Molemminpuolin neekeripojat meilailee.

Se on MOI!