Kyllapa on kiva kun tulee lunta - siella Suomessa.

Harmittaa kun en saikyttany Virpia etta minahan uin monta kertaa Mekongissa ;-D.

Tanaan on ollut aurinkoinen paiva. Aamulla join Matin kanssa aamukahvit vakipaikassa, Drungin paikassa. Sit kavin aamupalalla, nyt ostin croissantin kinkulla, croissantti oli semmonen isohko, simpukan nakoinen ja vahan makea. Sitten kavin silla ekalla kampaajalla ja nainpa taas ihmeellista kun vieressa oli mies hoideltavana, ensin hanelta leikattiin tukka normaalisti ja sitten parturipoika ajeli naaman ihan vanhanaikaisella hoylalla, koko naaman otsaa ja nenaa myoten vaikka nama miehet ovat melko vahakarvaisia... eika siina kaikki...parturi sytytti kirkkaan kohdevalon ja nouti erilaisia kommervenkkeja ja alkoi ajelemaan korvakarvoja mutta noin 15 min mita ehin naha han kaiveli kaverin korvia monella eri vehkeella, ne vehkeet oli semmosia metallisia ja niiden paassa oli niinkuin pieni kauha, kaivoi muuten aika syvalta. Oispa minun juttu jatkunu niin oisin nahny hoideltiinko nenakin.

Nenasta tuli mieleen paikallisia tapoja, hammastikkua kaytetaan siveasti kaden suojassa, mutta nenaa saa kaivella ihan estottomasti, takapuolta raavitaan aika vapaasti ja munatkin voi asetella ihan vapaasti, enka puhu kananmunista.

Tuosta Mekongista taisi unohtua yksi aika janska juttu, siella oli veneita joissa ihmiset asuvat, siella on telkkarit ja kaikki, akulla kuulemma, ja vesivessa, taman tiedon jalkeen katselin eri silmalla mita siella vedessa kelluukaan, onneksi en ollu uittanu katta joessa. Ruokaa siella ei perusteellisesti laiteta vaan haetaan jotain puolivalmisteen tapasta kaupasta.

Ajelin keskustaan ihan iteotetulla motskalla, on se kivaa kyytia, sita kyytia ois otettava joka paiva mita on jalella. Tulomatkalla istuskelin puistossa, siihen tuli vanha nainen kauppaamaan kynsien lakkaamista ja kun naki etta minun kynnet on laitettu, han istuutui siihen juttelemaan, puhui aika selvasti englantia, nama kun aantavat tosiaanin ihan oudosti meikalaisittain kuunnellen. Han oli jaanyt leskesi 23v sitten ja ainut tytar oli kuollut 8 vuotta sitten, han oli hoitanut tyttarensa hautaan, nyt han asuu jossain sivukaupungilla ja tulee joka paiva bussilla keskustaan lakkailemaan kynsia, tanaan ei ollu ollu asiakaita, han haluaisi asua keskustassa mutta ei ole vara, annoin vahan rahaa, han sanoi etta vaihdetaan lakan varia kynsissa vaan en vaihattanu. Outoa oli kun han sanoi etta ei hanella ole tyttaresta niin iso suru kuin miehesta. Han oli nahnyt sodan mutta ei halunnut puhua siita sanoi vain etta ei Saigonissa hirveesti nakyny.

Tassa koneessa on outo k jos se on jossain 2 kertaa niin on jaany, koko ajan saa poistella toista koota.

Olen syony hedelmia ihan hirveesti, niilla on turisteille ja paikallisille omat hinnat, mutta ei ne kalliita ole turistillekkaan. Ja tietenkin ovat ihan mahottoman hyvia, mandariinejaki vois syoda ihan vaikka miten paljon ja ananasta. Mansikat on viela maistamatta kun ei niita niin usein nay, mutta ne ei vissiin kummosia olekkaan.

Nyt lahen tuohon semmoselle aika pienelle torille kahtelemaan, vielakaan en oo palanu.

Se on MOI!