Kiitos tytot kannustuksesta! Tanaankin oli Wautsiwaudepaiva. Aurinko paistoi ja oli tosi kuuma.

Taalla tulee erilaisia ihmisia keskustelemaan kun istahtaa puistoon dekkarin kanssa. Tanaan puhuin kahen eri miehen kanssa, toinen yritti ensin kaupata yksityisesti opastettuja matkoja vuoristoon, maaseudulle, minne tahansa, mulla on sen e-maili jos joku joskus tulee tanne ja haluaa yhen mahollisuuden naha muuta kun turistireitit, ihan oli luotettavan tuntuinen heppu vaan sitahan ei voi taata. Han taas kertoili vietnamilaisia asioita nykynuorten kannalta katsottuna, han sanoi etta on ihan normaalia seurustella ennen naimisiinmenoa usean partnerin kanssa yht'aikaa, toisilta salassa tietenkin niin tytoilla kun pojilla voi olla useampikin seurustelukaveri, hanella on kuulemma tytto taalla ja toinen Mekongilla. Pojalla kuulemma pitaa olla paljon rahaa jos on usiampi tyttokaveri. Kauan juteltiin, eipa tule muuta mieleen.

Oonkohan kirjottanu etta noilla motskakuskeilla ja matkanjarjestajilla on eri kielia puhuvilta asiakkailta kirjoitus vihkossa, minakin olen nahny useammankin suomenkielella kirjoitetun suosituksen.

Iltapaivalla toisessa puistossa juttelin nuoren miehen kanssa, han oli lansiafrikasta, ja toissa jossakin kansainvalisessa firmassa, han ei niinkaan kertoillu muuta kun jotakin perheestaan. Kyseli enimmakseen Suomen oloista ja keskusteltiin turismin parantamisesta taalla Vnamissa. Tama kysyi mita teen tyokseni. Tosi upea musta nuorukainen.

Neljalta Lang-ystavani haki minut heille ja nain tavallisen Vnamilaisen kodin, koti oli sisalta kodikas, mutta pieni, ihmettelen, miten rakkauselama sujuu kun taman maan mukaisesti kaksi sukupolvea asuu samassa kodissa, eika kolmion makkareissa ollut ovia, ne oli niinkuin alkovit, mutta poikalapsi oli, ja komea poika olikin. Alkoi heti leikkimaan Finnmade puulelulla.

Kerrostalon kaytava oli karmeen ankea, ihan kuin vankilassa ja kuhunkin huoneistoon olikin "kalteriovet", kiintea ovi saattoi olla auki ja sisalla hommailtiin omiaan. Kaytavassa muriseva koira soi jotain epamaaraista ja se oli kaynyt kusaisemassa kaytavalle. Jotkut alakerrassa olevat asunnot olivat jotenkin seinattomia, siina ihmiset katteli telkkaria kaiken kansan tollisteltavana. Tamahan on tietenkin vain yksi esimerkki.

Pariskunta vei minut syomaan semmoiseen tapahtumaan kuin Binh Ciuoi, sinne ostettiin sisaanpasylippu, egeissa 4.30, siella oli vain vietnamilaista ruokaa eika haarukoita ja veitsia ollenkaan, Kaikenlaista tuli maisteltua, esim simpukkaa kaivettuna kuorestaan ja  sitten joku pienenpienen simpukannakoinen, joka imaistiin sisuksista, yksi riitti mulle, sielta tuli jotakin monjaa, Enimmakseen ruuat olivat hyvia kunhan ne vain sai suuhunsa. Syoda sai niin paljon kuin napa veti. Roskat heitettiin poydan alle ja koko ajan joku keraili roskia semmosilla niinkuin suurilla puuatuloilla, alue pysyi siistina kok ajan. Poydatkin siivottiin niin nopeasti etta kavi kuin Simolle Vihiluodossa, annos vietiin kesken syonnin pois kun unohtui juttelemaan. Taalla en nahnyt toista lansimaalaista. Poydat oli pienia ja matalia. Sitten siella oli monta eri bandia soittamassa niin etteivat haitanneet toisiaan, aerobic esitys oli. Taa tapahtuma oli joella ja vedessa ui monenlaista tulta ja veden yli oli erilaisia siltoja, ois ollu semmonenkin trapetsisilta - en koettanu. Tanne rikkaat tuli huippuhienoilla mersuillaan ja muilla hienoilla peleilla, he jattivat autoon tuuletuksen paalle etta on sitten mukava palata hiostavasta illasta autoon. Ajatella miten paljon on nollia perassa tammoisen auton hinnassa. Pikkupoika nukkui koko ajan. Ja joka puolella kauppoja ihmisia motskia x miljoona. Matkatkin oli ihan mielenkiintoisia, Lang on varmaan alle 50 kiloinen tirppana ja siella mentiin porukan keskella, huhuh. Tulomatkalla osuttiin rekkasumaan ja se oli kylla hirvea kokemus, ihan tuosta vaan Lang toryytteli  isojen rekkojen seassa, valissa ja edesta ohi ja mulla oli toisessa kajessa tavarapussi ja vain toisella kajella pitelin kiinni. Valilla tuntui etta tasta ei voi hengissa selvita. Nilkoissa vaan suhahteli kun ohitettiin tai tultiin ohitetuksi. Ja taas moikkailtiin toisista motskista iloisesti.

Hyvvee Yota ja oikein paljon terkkuja taman lukeneille, onpa kiva palata kun on tullut talvi, nyt jo alakaa Matut huolettamaan.

P.S Jos oikein hyvin kay paasen kaymaan merella, pidetaan peukkuja etta nain kay!!

P.P.S Unessa olin Tuulan kyydissa motskassa taalla ja se oli painajaisuni.