Pihahommia helteessä yritin tehä, tienpuolen tienvarsia siivota että saisi alkaa maisemoida, kyllä se tavaran roudaus kottisilla on kovaa hommaa, aivan ihana käydä välillä uimassa kun montun vesi on kylmää niin saa lämpöjä pois.

Torstaina ajelin juukaan ihan illalla, suoraan nukkumaan kun niin myöhällä menin. velipoika oli jo siellä. keräilin vattuja ja viinimarjoja, vatut aika pieniä ja matoja on, punaisia viinimarjoja on ihan hyvästi, ovat vaan vielä raakoja, pitää poimia valikoiden. Kyllä tuolla poimurilla on hyvä poimia viinimarjoja.

Lauantaina käytiin asiakaseen jenssissä syömässä ja tulomatka tultiin enon kautta kolille, semmosia teitä, joita en oo ennen kulkenu ja sitten tuutujakin, kauniita teitä. kaikki sisarukset ja lanko mukana. koko pääivän arska helotti.

Su aamuna velipoika lähti helssinkiin ja minä otin rennosti sunnuntain kunniaksi, en kuiteskaa arskaa ottanu. laitoin siskon porukoille ruuan, nin sai sisko tulla työpäivän jälkeen valmiiseen pöytään.

Ma aamuna kävin hakemassa juuasta siskolta ikkunanpesuvälineet lainaan ja samalla tietysti tokkalla. Sisarelle toin venäläisten paikasta kualiluatikkoo, ja tietysti se oli hyvää. Marjankeruuta muuten tämä päivä. kävin kahtelemassa oisko navetan takana vattuja ja mustikoita ei kumpiakaan löytyny  eikä metsämansikoitakaan enää oo entisillä paikoilla, oli silti mukava katella lapsuuden leikkipaikkoja ja tildalla se vasta mukavaa on kun saa ihan vapaasti liikkua, täällä ei tartte käärmeitäkään pelätä.

Ti aamuna jo puolkuuvvelta olin ikkunoiden kimpussa kun kosteaa ulkona niin oli hyvä pestä kun ei heti kuivunu. Kylläpä näki työsä jälen, en vaan uskaltanu ottaa sisäikkunoita alas ja pestä välejä, oon kerran särkeny ikkunan niin ei viiti alkaa riskeerata. sisaren kanssa käytiin nusessa maksamassa äiteen viimmeinen lasku, kirjaimet hautakiveen, kyllä tälläki joku tekee bisnestä 35 euroo kappale. Oli muuten mukava reissu vaikka nusessa ei juuri shoppailla voikkaan. Nusessa käytiin koululla kahtelemassa paikkoja, se talo jossa Lotta todnäk sai alkusa on rapistunu, kukaan ei asu siellä ja muutki talot aika rapistuneita ja koko ympäristö aika hoitamattomassa kunnossa, kaikki koulunaikaiset kilvet paikallaan. Kierrettiin myös navetan ympäristö, sikalan takaovet auki ja mikälie kasvattamo on, oli tyhjillään mutta paskaa siellä oli, harmi kun ei tullu mieleen kuvata.

Velipoika soitti yöllä kahentoista aikaan että tuutko aukasemaan oven eli tuli mökille. Aikoo lähteä kaverinsa kanssa saariselälle kokoontumistapahtumaan ja niinpä motskari oli pakussa mukana. Loppuja marjoja keräilin ja ajelin kotiin. Koko matkan ajoin 80ä, kyllä säästää dieseliä kun malttaa hitaasti ajella! Tulomatkalla tietysti piti käydä kossia moikkaamassa, mutta oli aika poikki, touhuamista riitti. aina se on kiva tulla kotiin ja pyllähtää omaan sänkyyn nukkumaan.

Tänä aamuna aurinko paistoi ja sisäsiistimishommia ja kuvienkäsittelyä ja kun suunnittelin nurtsinajoa niin sajekuuro yllätti ja jousin tähän koneen ääreen. Nyt oli velimies huomannu ikkunanpesun ja lähetti kiitokset, vaikka sanotaan että kissa se kiitoksella elää mutta silti kiva saada kiitokset. Kuuro ohi ja nyt pottua kaivamaan ja murkinan laittoon.

Soon sit moro.

Koko päivän aina välillä satoi, ei saanu nurtsia leikattua eikä viinimarjoja kerättyä. saipahan leivottua ja vähän siivottuaki. Kossi kävi äitisä kanssa pistäytymässä ja kyllä tilda tulee kirkkaasti.

Kutsuin yhen ystävän kahville ja hän kävikin.

Tildan kanssa oltiin koirakoulussa, oli todella kivaa vaikka kun tuli niin äkkilähtö nin makupalat jäi kotiin. Opeteltiin katsekontaktin ottoa, vierelletuloa ja ihan kävelyttämistä että ei veättäs. Kyllä koira oli innoissaan kun NIIN paljon kavereita ympärillä, vaan eihän niiden kanssa saa leikkiä. Nyt pitäs sitten jaksaa harjoitella kotiläksyjä.