27.9.2009 su

Sadekuurojakin oli välillä.

Käytiin Tildan kanssa lenkillä niin että oltiin osa metsässä ja koira sai juoksennella irti. Törmättiin hirviporukkaan.

Naapurin tytöt molemmat kävi

Tein paistettuja vihreitä tomaatteja ja ei ollu maissijauhoo ja ehkäpä siksi ne eivät niin kovin herkullisia olleet.


28.9.2009 ma

Kymmenenltä lähettiin työkaverin kanssa Ouluun, kyllä jännitti ajaa vierasta autoa, mutta hyvinhän se meni. Hän tarjosi pitsat Zeppelinissä, EIKÄ KÄYTY MISSÄÄN KAUPASSA! Tullessa käytiin Kärkkäisellä ostin trimmauskamman ja kaveri osti kynnttilöitä, EIKÄ TAASKAAN MITÄÄN YLIMÄÄRÄISTÄ:

heti kotiinpalattua heitin kamat autoon ja läksin ajelemaan juukaan, matkalla vein kossin istuimen kun tarviivat sitä.

Matka sujui hyvin, loppumatkasta ihan pimeää ja mökki oli lämmin kun tulin, join kahvet pitsantähteitten kanssa ja pötkähin nukkumaan.


29.9.2009 ti

Kävin uudistamassa vaelluskengät vaarassa ja oli tosi mukava reissu, ihan tulee välillä huono omatunto kun toiset raataa töissä ja minä nautin elämästä, vaan onhan tämä kallista.

Juuassakin kävi ostamassa kaalilaatikkotarpeet ja tuikkuja ja olihan ne kauniita sitten pimeällä tuossa ison kiven päällä! Ilta olikin sitten telkkarin kattelua ja neulomista.




30.9.2009 ke

Ollut pakkasyö, kuuraa joka paikassa ja aivan upea aamu. Uuni on lämpiämässä ja mukavanmukava olo. Pyysin velimiestä tuomaan sen kameran mutta ei kuulemma oo käyttäny vuosiin saas nähä toimiiko. Hän nimittäin soitti että tulee tänne ensi yönä. Tänään meinaan olla täällä niin etten käy missään autolla, tuota omaa metsää suunnittelen käyväni katsomassa kun on niin mukava sää. Puolukoita ei juurikaan näy metsässä mutta senverrai sain eilen että vähän saa hilloa kaalilaatikon kanssa, ja tuoreista puolukoista WAU!

Sisar soitti tänä aamuna ja kysyi lähetäänkö huomenna Nuseen ja sovittiin että lähetään :-).

Laitoi kualiluatikon uuniin ja läksin käymään tuolla metsässä, meijjän istutettua pitäis varmaan harventaa, sinne on tullut vatukkoa, pitää ensi kesänä katsoa, tuleeko sinne vattuja. Siis uudelle aukolle tullut vattua.

Pinosin kuivia puita ladon etuosaan niin saa sitten lauantaina heitellä noita märempiä taakse.

Satoi ensin rakeita, muuttu rännäks ja lopulta vedeksi.

Velipoika tuli yhen maissa ja sai täräkät haukut tildalta.



1.10.2009 torstai

Upea pakkasaamu ja kuutamoyö takana.

Laittelivat puunpilkkomistereenat valmiiksi. Laitteli loput vanhat puut pinoon.

Käytiin sisaren kanssa nusessa ja löysin (vaikka en etsinytkään) tosi kivan ja mielisvärisen talvitakin. Mitähän muuta ostin, parit housut kossille, postinkerääjälle jotakin ja ruokaa talkoisiin.

Kaalilaatikko teki kauppansa ja laitoin huomista verten herneet likoon kattilaan joka on sisarelta lainassa.

Uunia lämmitettiin ja tietysti sauna oli myös.




2.10.2009 perjantai

velimies pilkkoi puita ja olin jnkn verran mukana heittelemässä niitä liiteriin. Kävin juuassa, tietysti saunottiin.

Ja 7 litraa hernekeittoa valmiina huomiselle.



3.10.2009 lauantai

Oltiin jo seittemältä puusavotassa, kaheksalta tuli serkkupoika juuasta talkoisiin ja yheksän maissa siskonmies.

Kävin uudelleenavatussa kyläkaupassa, topmarket tarmo, täydentämässä ruokavarastoja, kiva kauppias oli.

Upeanupeassa säässä miehet pilkkoivat koko puukasan ja meni ihan täysi työpäivä eikä tainnu niin kevytkään olla. Siskokin tuli työpäivänsä jälkeen, hälläki ollut kova päivä töissä ja mulla huono omatunto kun vaan tupaköksänä olin ja huolehin että tarjoilu pelaa. Siskon kanssa käytiin paskaa naapurista ja ihailtiin hailiksia.

Ja tietysti sauna kovan päivän päälle.

Näin jälkikäteen ajateltuna sää suosi niin hyvin ettei voisi paremmin olla, aurinko paistoi mutta ei enää voi olla helle, siis huippusää halkohommiin!



4.10.2009 sunnuntai

Aamulla päätettiin että käydään ajelulla. Ajeltiin Pielisen itälaitaa ja sit käytiin syömässä jenssissä. Satoi välillä luntakin.

Uuni lämmitettiin kunnolla ja loppupäivä vaan oltiin.

5.10.2009 maanantai

  1. Velimies lähti töihinsä jo kuudelta ja me tildan kanssa pällistellään ja sipistellään täällä lämpimässä mökissä. Aamu on ollut lämmin, noin +9 ja sadetta on ja kivaa, oikeasti, halonpinousta ulkoilmassa tiedossa. Kävin sisaren kanssa ostamassa velimiehelle synttärilahjan ja pinosin ne puut, ensin suunnittelin että teen oikein vatupassin kanssa pinon, mutta kuva kertoo miten kävi. Ja ahneus iski kun sälän seassa niin paljon poltettavaa tavaraa että keräsin jätesäkkeihin itelleni puunomaista tavaraa ja auto sitten on aika täysi, renkaat ja puusäkit + muut kamat. Veli tuli jo puolneljältä. Polteltiin lisää notskissa sälää ja tietysti saunottiin ja syötiin makkaraa juustokuorrutuksella.

6.10.2009 tiistai

Ja eikun siivoushommiin että päästään sitten lähtemään. Insinööri tuli ajallaan ja olikin pojille kova homma etsiä pyykit metsästä vaikka etukäteen jo etsittykin, olivat räntäsateessa metässä monta tuntia.Sakukin kävi ja Arto kysymässä vedenottoa ja veli ei halunnu vedenotto-oikeutta, mulle tosi surullinen juttu :-(.

Kotimatkalla hyvä keli, kävin mantan grillillä hamppikisella, muuten ihan hyvä mutta ei ollu lämmin. Mökki oli hirmu kylmä ja yölläkin kylymi. En malttanu olla käymättä katsomassa pikkumiestä ja vaikutti niinkuin siitäki oisi ollu mukava kun mummo kävi, ihan puolueeton mielipide ;-)

Ihan sekosti tekstit mutta olkoon ja kuvat ei liittyny :-((((((Huuto