Eilen en käyny misään enkä tehny mitään ylimääräistä kun flunssainen olo. Nuoret siirtelevät tavaroita talollensa ja vävy kävi hakemassa sohvat ja kantoivat ne sitten illalla sisään ja se naapurin ukko oli ollu siellä kauan eiköhän se yhtään aattele että vois antaa toisten hommailla rauhassa minä jo olisin tyttönä pamauttanu sille, mutta... toivottavsti älyää jatkossa pysyä kotonaan! Ostettiin sisaren kans ja kolmasosasti äitin nimissä nuorille kunnon imuri, toivottavasti.  

Tänään lähen kylille ja kokeilen kossille yhtä leikkijuttua kunhan saan ommelluksi sen.

Sisko tulee 1½ viikon päästä kattomaan nuorten taloa ja se on kiva juttu, attelin ehottaa että me tehtäis ruuat täällä ja tyttären tarttis vain kattaa.

Eipä nyt runosuoni syki kun on mennyt se aamun virkeä hetki muihin hommiin. kossi nukkuu nyt tuolla eteisessä ja kovasti jo oottelen että heräis kun aiotut työt on tehty, vaan voihan sitä lähteä neulomaan.

Tytär muuten on huomenna vapalla ja vähä talkoonomaisesti siivoavat taloa, sukulaisiaki tulee ja me ollaan kossin kanssa täällä mummolassa.

Ajattelin leipoa poikamiehen piirakkaa tänään sitten kun kossi herää ja on syöny. Saas nähä, viittinkö ja tuo pieni pakastin pitäs katastaa mitä siellä on ettei tarvis käydä kaupasta lihapuolta, aiakkailta ostetut lihat alkaa olla syötynä, loppuviikosta ostan vielä yheltä lisää jnkn verran.

Alakerran makkariin pitäs saada tuo hormituuletin laitettuu niin siellä ois sitten hyvä kuivailla pyykkiä.

On se toisaalta ihan mukava suunnitellä miten laittaa kamat sitten kun jää yksin.

Kovasti yritän katella sitä koiranpentua vaan taitaa olla liian kovat vaatimukset maksukykyyn nähen.